Автор: Елизабет Трутман, Fox NewsПрезентация, предложена от служители на Министерството на

...
Автор: Елизабет Трутман, Fox NewsПрезентация, предложена от служители на Министерството на
Коментари Харесай

Министерството на здравеопазването на Хаваите обучава бъдещи терапевти да крият от родителите разговори с ЛГБТ младежи

Автор: Елизабет Трутман, Fox News

Презентация, препоръчана от чиновници на Министерството на здравеопазването на Хавайските острови, предизвиква чиновниците и дипломантите в Центъра за когнитивна поведенческа терапия към Хавайския университет да не документират диалозите си с младежи от ЛГБТК+, с цел да запазят родителите в незнание по отношение на половата еднаквост на децата им.

Обучението, озаглавено " Утвърждаваща процедура с ЛГБТК+ младежи " и получено от Fox News Digital посредством искане по Закона за независимост на информацията (FOIA), е било изнесено пред личния състав и дипломантите в университета на 5 май от двама членове на Комитета за безвредни пространства към Отдела за детско и юношеско психологично здраве на Хавайския здравен департамент. Презентаторите са Кимбърли Алън, ръководител на Комитета за безвредни пространства, и Робин Лий, член на комитета.

" Внимавайте какво документирате - родителите може да имат достъп до информацията ", беше маркирано в презентацията под слайд за поверителността.

На същия слайд - който казва на феновете да " знаят за закона на Хаваите за възрастта за предоставяне на единодушие за психично-здравни услуги за младежи над 14 години " - се показва: " ЛГБТК+ индивидът постоянно би трябвало да взема решение пред кого и по кое време да разкрие своята ориентировка или еднаквост. Да бъдеш ЛГБТК+ не е риск за сигурността, само че да се разкриеш може да бъде. "

Запитан за предизвестието да не се документира информация, обвързвана с възпитаници от ЛГБТК+, в изказване, предоставено от службата за връзки на щатския здравен департамент, Кимбърли Алън споделя пред Fox News Digital: " Когато споделяме: " Внимавайте какво документирате ", ние желаеме да кажем, че когато лекарите вземат решение какви думи да употребяват в документите, би трябвало деликатно да обмислят самостоятелната обстановка на младежа и всяка щета, която може да възникне от вписването на идентичността на младежа в здравното досие. "

" Ако младежът не е оголен пред родителите си, само че разкрие самоличността си пред терапевта си, терапевтът може несъзнателно да осведоми родителите, в случай че документира тази информация в здравното досие и в случай че родителят изиска копие от това досие ", прибавя Алън, експерт по развиване на практиката.

Както е посочено в хавайския закон за единодушието на малолетните, Хавайският департамент по опазване на здравето е отбелязвал по-рано във връзка с психично-здравните услуги, че " малолетните лица на възраст 14 години или повече " могат " да се съгласят на амбулаторни психично-здравни услуги без единодушието, знанието или присъединяване на техните родители или законни настойници, след консултация и единодушие с техния лицензиран терапевт ".

Според уеб страницата на Комитета за безвредни пространства той има за цел да " сътвори и поддържа система за психологично здраве за младежи, която поддържа ЛГБТК+, предизвиква приобщаващите практики, предизвиква приемащите настройки, употребява разнообразието и дава образование на по-голямата общественост ".

Друг слайд в презентацията споделя на слушателите да са наясно, че тези, които съветват, може да нямат поддръжка вкъщи.

" Осъзнайте, че макар че живеем в по-либерална и утвърждаваща страна, прекарванията на хората ще бъдат повлияни от тези към тях, които може да са отхвърлящи (членове на фамилията, връстници, учебен личен състав, религиозни водачи, политици) ", се споделя в презентацията.

Презентацията също по този начин приканва феновете да схванат личната си позиция за ролята на пола и сексуалността, в това число по какъв начин могат да употребяват своите " привилегии ", с цел да поддържат тези, които са " маргинализирани ".

В нея се задават въпроси като: " Какви стандарти са ви научили за ЛГБТК+ хората? ", " Как вашите убеждения съответстват или се разграничават от тези на членовете на вашето семейство, приятелите, сътрудниците и така нататък? ", " Какви са вашите привилегии? " и " Как можете да употребявате привилегията си, с цел да подкрепите другите, които са маргинализирани? "

Зрителите и слушателите на презентацията научават и разнообразни типове " предубеждения ", като " хетеросексизъм ", " цисексизъм ", " хомофобия ", " трансфобия ", " токсична неустрашимост ", " микроагресии ", " микрооценки ", " микрооскърбления " и " микронападки ".

На един от слайдовете в презентацията е включено определението за " стрес на малцинствата ", което съгласно презентаторите включва " спомагателни стресови фактори, които хората изпитват заради това, че имат стигматизиран статус на малцинство ".

" Междусекторност: Лицата от половите и половите малцинства могат в допълнение да преживеят малцинствен стрес заради расизъм, ксенофобия и дискриминация, учредена на други малцинствени статуси ", се споделя още в слайда.

Презентацията приключва с линкове към уеб страницата на министерството " Безопасни пространства за ЛГБТК ", който включва видеоклипове, в които се пропагандира опцията биологични мъже да играят момичешки спортове, папка на по този начин наречените " потвърждаващи пола " снабдители на здравни услуги и управления за смяна на пола посредством хормонална терапия.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР